Main | August 2005 »

July 18, 2005

Zonat e Intervistave: AES 2005

Kjo eshte lista e zonave te intervistave per Studimin Elektoral Shqiptar 2005. Ne cdo zone jane kryer 7-10 intervista. Per efekte te sample design, i gjithe vendi eshte ndare ne dy zona kryesore A) 6 rrethet kryesore te vendit, dhe B) pjesa tjeter e vendit.

6 RRETHET KRYESORE TE VENDIT

Shkoder Postribe
Shkoder Rrethinat
Shkoder Shkoder
Shkoder Shkoder
Shkoder Shkoder
Shkoder Shkoder
Shkoder Shkoder
Shkoder Bushat
Shkoder Guri i Zi
Shkoder Vau-Dejes
Durres Manez
Durres Katundi i Ri
Durres Xhafzotaj
Durres Durres
Durres Rashbull
Durres Durres
Durres Durres
Durres Durres
Durres Durres
Durres Durres
Durres Durres
Durres Durres
Tirane Tirane9
Tirane Tirane9
Tirane Tirane8
Tirane Tirane8
Tirane Tirane7
Tirane Tirane7
Tirane Tirane6
Tirane Tirane6
Tirane Tirane5
Tirane Tirane5
Tirane Tirane4
Tirane Tirane4
Tirane Tirane3
Tirane Tirane3
Tirane Tirane2
Tirane Tirane2
Tirane Tirane11
Tirane Tirane11
Tirane Tirane10
Tirane Tirane2
Tirane Tirane1
Tirane Tirane1
Tirane Tirane5
Tirane Tirane7
Tirane Kamez
Tirane Kamez
Tirane Kamez
Tirane Paskuqan
Tirane Zall-Bastar
Tirane Dajt
Tirane Kashar
Tirane Vaqar
Elbasan Elbasan
Elbasan Elbasan
Elbasan Elbasan
Elbasan Elbasan
Elbasan Elbasan
Elbasan Funare
Elbasan Gjinar
Elbasan Zavalin
Elbasan Gostime
Elbasan Fierze-Elbasan
Fier Fier
Fier Fier
Fier Fier
Fier Fier
Fier Ruzhdie
Fier Patos
Fier Cakran
Fier Dermenas
Fier Levan
Fier Qener(Clirim)
Vlore Novosele-Vlore
Vlore Shushice-Vlore
Vlore Vlore
Vlore Vlore
Vlore Vlore
Vlore Vlore
Vlore Vlore
Vlore Armen
Vlore Selenice
Vlore Vllahine
Vlore Himare

PJESA TJETER E VENDIT

M e madhe Kastrat
M e madhe Qender-Malesi e Madhe
M e madhe Gruemire
Puke Puke
Tropoje Bajram Curri
Tropoje Tropoje Fshat
Kukes Shishtavec
Kukes Gryke-Caje
Lezhe Balldren i Ri
Lezhe Kallmet
Lezhe Kolsh-Lezhe
Lezhe Lezhe
Mirdite Fan
Mirdite Rreshen
Lac Mamuras
Lezhe Shenkoll
Lac Lac
Mat Baz
Mat Gure
Diber Muhur
Mat Suc
Bulqize Ostren
Diber Maqellare
Diber Peshkopi
Diber Kastriot
Kruje Koder-Thumane
Kruje Kruje
Kruje Fushe-Kruje
Kavaje Helmes
Kavaje Kavaje
Kavaje Golem-Kavaje
Kavaje Luz i vogel
Kavaje Lekaj
Peqin Gjocaj
Peqin Peqin
Gramsh Gramsh
Gramsh Sult
Librazhd Polis
Librazhd Prrenjas
Librazhd Rajce
Lushnje Golem-Lushnje
Lushnje Terbuf
Lushnje Lushnje
Lushnje Lushnje
Lushnje Fier-Shegan
Lushnje Lushnje
Lushnje Gradishe
Lushnje Remas
Mallakaster Kute
Berat Berat
Berat Berat
Berat Berat
Berat Berat
Berat Otllak
Berat Kutalli
Kuçovë Kozare
Berat Velabisht
Kuçovë Kucove
Kuçovë Kucove
Skrapar Corovode
Korce Korce
Korce Korce
Korce Korce
Korce Korce
Korce Korce
Korce Libonik
Korce Voskop
Korce Pojan
Korce Liqenas
Pogradec Cerrave
Pogradec Pogradec
Pogradec Pogradec
Pogradec Bucimas
Devoll Bilisht
Devoll Miras
Kolonje Erseke
Korce Mollaj
Permet Permet
Tepelene Sinanaj
Gjirokaster Gjirokaster
Gjirokaster Lazarat
Tepelene Memaliaj
Gjirokaster Dropull i poshtem
Gjirokaster Lunxheri
Delvine Delvine
Delvine Vergo
Sarande Ksamil
Sarande Sarande
Delvine Mesopotan
Sarande Livadhja

Postuar @ 11:01 AM | Komente (1)

July 04, 2005

Studimi Elektoral Shqiptar 2005

ALPSA ne bashkepunim me CSES dhe Fondacionin Kombetar te Shkences se ShBA keto dite po organizon Studimin Elektoral Shqiptar 2005. Anketa ne Shqip dhe informacionet e tjera, perfshire edhe rezultatet e anketes pas-zgjedhore, do te mund te gjenden ne kete website se shpejti.

Studimi Elektoral Shqiptar 2005 eshte pjese e nje prej projekteve me te rendesishem ne shkencat politike ne bote ne 15 vitet e fundit. Bazuar tek eksperienca e Studimeve Kombetare Elektorale qe filluan ne ShBA ne vitet 1950-te, studime te ngjashme sot kryen rregullishte ne mbi 50 shtete te botes ne Europe, Ameriken Latine, dhe Azi. Studimi yne bazohet ne eksperiencen me te mire te vendeve te tjera dhe eshte pregatitur ne bashkepunim me disa prej experteve me te njohur ne bote ne keto ceshtje. Pyetesori dhe skema e studimit eshte hartuar nga Komiteti Planifikues i CSES-it dhe nga bordi yne i eksperteve, i cili perbehet nga studiues te politikes elektorale me fame ne mbare boten. Ne synojme te ruajme standartet me te larta shkencore ne çdo faze te projektit. Kontributi i CSES ne projekt mbeshtetet nga Fondacioni Kombetare i Shkences se ShBA (American National Science Foundation).

Opinioni publik qendron ne qender te çdo sistemi demokratik. Eshte gjeresisht e pranuar se ne shoqerite demokratike ekzistojne lidhje te forta mes opinionit publik dhe veprimeve te politikaberesve. Kjo pasqyron faktin se interesi kryesor i demokracise eshte te shnderroje preferencat e publikut ne politika. Qe nje gje e tille te ndodhe, faktor kyç eshte qartesia dhe njohja nga te gjithe e preferencave te publikut. Politikanet ndihen te detyruar te veprojne ne perputhje me preferencat e elektoratit te tyre dhe kane me pak hapesire per te manovruar kur keto preferenca njihen qarte. Studimi i sjelljes elektorale ne zgjedhjet parlamentare do te ndihmojne akademiket, studentet, analistet politike, shoqerine civile dhe politikeberesit te kuptojne preferencat e elektoratit shqiptar dhe te shpjegojne rezultatet e zgjedhjeve parlamentare.

Procesi elektoral eshte nje nga instrumentat me te rendesishem te demokratizimit ne nje vend. Ne rastin e Shqiperise, problemet me procesin elektoral jane pasqyra me e mire e problemeve te demokracise sone post-komuniste. Ndryshe nga vendet e tjera te Europes Lindore, njohja e preferencave te elektoratit dhe e procesit elektoral ne Shqiperi jane pothuaj plotesisht te pastudiuara. Nga perspektiva akademike, ky eshte nje boshllek shume i madhe qe shprehet ne mungesen e studimeve serioze mbi Shqiperine dhe konsiderimin e saj si rast jashte kategorive dhe modeleve akademike te shkencave shoqerore. Ky boshllek akademik dhe mosnjohje shpesh konvertohet ne mangesi serioze tek politikat publike dhe strategjite e politikaberesve ne Shqiperi dhe ato te komunitetit nderkombetar ndaj Shqiperise.

Zbatimi i projektit ne Shqiperi mbeshtetet nga Fondacioni Soros, Tirane dhe Ambasada Hollandeze ne Shqiperi.


Postuar @ 05:05 PM | Komente (0)

July 01, 2005

Aplikim per intervistues

ALPSA kerkon intervistues per Studimin Elektoral Shqiptar 2005.
Per te aplikuar, ju lutemi, klikoni tek linku me poshte ose dergoni email ne adresen elections@alpsa.org

APLIKIMI PER INTERVISTUES ESHTE MBYLLUR.
Linku i databazes eshte vetem per drejtuesit e studimit.

Postuar @ 05:44 PM

AES linke administrative

Kjo form eshte vetem per administratoret e projektit te Studimit Elektoral Shqiptar 2005

Keto jane format per buxhetin

Te dhena per buxhetin (entry form)

Te dhena per buxhetin (Database view)

Forma te tjera

Intervistues per AES2005

Databaza e Intervistuesve te AES2005

Postuar @ 05:08 PM